Personencultus

Hoe kan een persoon (ik ga zijn naam hier niet noemen, want dat is zijn bedoeling) in naam van de Vlaamse regering 150.000 euro schenken aan Music for Life? Pas op, dat er veel geld wordt ingezameld voor deze actie van het Rode Kruis is uiteraard fantastisch. Water is tenslotte het fundament van alle leven op onze blauwe planeet. En dat er binnenkort leuke foto’s van Ann Van Elsen in Playboy komen, is mooi meegenomen.

Maar waarom wordt de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Buitenlands beleid, Media en Tourisme met naam en toenaam genoemd en geeft hij ‘in naam van de Vlaamse regering’ zo’n bedrag. Zo’n kabinet krijgt in de Vlaamse begroting een budget toegewezen om in specifieke domeinen zinvolle zaken te doen. Niet om dat geld aan goede doelen te besteden. Dat de regering dat budget dan meteen voorziet voor het goede doel.

Trouwens, Music for life is een initiatief van studio brussel, de overheid (wij dus) stopt daardoor al veel geld in die actie. Dat is goed besteed, daarover geen klachten. Maar waarom komt die gast dan nog wat meer geld (alweer van ons) uitgeven? Om zijn platgestreken imago te vesterken? Dat gaat hier toch alleen maar om de personencultus? En de media speelt alweer het spelletje mee. Want zeggen dat de regering of een ministerie geld geeft, ligt waarschijnlijk te dicht bij de saaie waarheid. En daar kan je geen fotootje bij geven.

  1. Om via een ander kanaal geld te sturen: reageren op mijn site (item Reageer For Life) levert 62 cent op per reactie. En ’t komt niet van de regering.

  1. 21 december 2007

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: