Wat een lef!

Onze Olympische atleten krijgen de laatste dagen bakken vol kritiek omdat ze te weinig medailles hebben behaald. Wie zijn die pippo’s die daar commentaar op hebben? Wat zijn zij eigenlijk waard. Uiteindelijk kampen die sporters wel met de absolute wereldtop. Het blijft mij persoonlijk verwonderen dat de Belgen alweer met medailles naar huis komen.

Het geeft toch weer te denken over de mentaliteit van de moderne mens. Wat is er toch mis met de leuze ‘meedoen is belangrijker dan winnen’? Als je met de wereldtop mag meestrijden, blijft dat toch wel gelden, zou ik denken. Maar ja, we zijn een maatschappij geworden waar presteren het allerbelangrijkste is. En we werpen nog liever een schaduw op die twee fantastische medailles, dan simpelweg te genieten van het feit dat we ze toch mooi behaald hebben. Kunnen die kritikasters echt niet een weekje wachten om een bilan op te maken? Is het echt te veel gevraagd om onze topsporters eerst even te feliciteren voor hun schitterende prestaties, hen even te laten bekomen van de enorme druk van de voorbije weken?

Nee, blijkbaar niet. Er mag niet volop gefeest worden, Ze zetten nog liever een flinke domper op de feestvreugde. Wat een ondankbare mensen. Je moet het maar durven.

 1. Kritiek op de atleten is Dedeckeriaans en totaal onterecht. Kritiek op Anciaux is een ander paar mouwen.

  • Sine Metu
  • 1 september 2008

  Ik ben volledig akkoord. De belgen hebben gestreden voor wat ze waard zijn! Ik had echt te doen met een Maeyens toen hij “maar” vierde werd in het roeien en onmiddellijk in twijfel trok of hij nog wel zou doorgaan omdat er gewoon geen budget is in België voor het roeien. Hij deed bijna een smeekbede. De atleten krijgen wel tonnen kritiek omdat ze geen medailles behalen, maar dat ze dan ook de middelen krijgen zoals in sommige landen hé! Dan zal dat wel schelen.

  Deelnemen is belangrijker dan winnen is voor sommige atleten een magere troost als ze er zo hard voor gewerkt hebben en net buiten de medailles vallen. Daarom dat ik het belangrijk vind om onze landgenoten toch in de verf te zetten en hun te feliciteren met hun prestaties! Want ik vind dat we goede resultaten gehaald hebben!

  (Daarom dat ik er ook over geschreven heb!)

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: