Patrick Janssen telt zijn centen

Nee, het gaat niet om de burgervader van ’t Stad. Patrick Janssen is een gewone man die moet rondkomen met 1.000 euro per maand. Twee jaar geleden verlaagde Electrabel zijn factuur omdat met de opengemaakte energiemarkt de prijzen spoedig zouden dalen. Nu krijgt de brave man plots de gepeperde rekening voorgeschoteld: 931,02 euro moet hij extra betalen.

Dat wil de man wel doen, maar niet zonder er een statement aan te hangen. Dus stapte hij naar de bank en vroeg er 93100 muntjes van één eurocent. Daarmee wil hij zijn factuur maandag ter plaatse gaan betalen. Zie het maar als een ludiek protest tegen de macht van het grote geld en het kapitalisme.

Dat hij met zijn drie kruiwagens vol munten nog twee cent te weinig zal hebben, deert hem niet. Hij vertrouwt erop dat ze hem niet kunnen dwingen die ook te betalen. Daar ben ik dan weer niet van overtuigd. Van Electrabel heb ik al heel wat straffe zaken gehoord. Als hij zich bedenkt, wil ik die twee cent best komen brengen, gratis en voor niks.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: