Heksenkind

Vorige maand hebben we Heksenkind van Monica Furlong voorgelezen aan kleine Arq (ondertussen zes en een half jaar oud). Enigszins verrassend was hij al snel helemaal weg van de avonturen van Leana die wordt opgevangen door Juniper. Dat Juniper een Doran is, een goedaardige heks, verklaart wellicht een en ander. Toch is het een mooie prestatie dat zo’n klein ventje dit boek al goed kan volgen. Met de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar, was het toch even afwachten wat hij ervan zou vinden. Op de uitgave als luisterboek staat als leeftijd 10+.  We hebben het boek vroeger zelf gelezen en vonden die leeftijdsaanduiding er wel naast zitten. Dat is bij deze gebleken. Of hij het allemaal goed begrepen heeft, valt moeilijk uit te maken.

Hoewel. Met Colman, het vervolg op Heksenkind, loopt het niet zo’n vaart. Na enkele bladzijden wordt het duidelijk dat hij heel wat vragen begint te stellen. En na enkele leesbeurten besluiten we er toch mee op te houden. Zo blijkt maar dat het erg moeilijk blijft om het niveau van zo’n kinderen in te schatten. De beste manier is om het eens te proberen.

We zijn niet weinig trots dat kleine Arq al zo aandachtig kan luisteren naar zulke lange verhalen. En het is ook voor ons wel iets prettiger dan die eindeloze herhalingen van Jip en Janneke waar kleine Pixie (drie en een half) voorlopig nog aan toe is.

  • mickey
  • 6 juli 2008

  Ha,

  Wat een leuke review. 6 1/2 jaar oud! Ha.

  Ja, Coleman (deel 2) komt langzaam op gang… Het gaat in het begin iets meer over de puberale en geschrokken Leana. Dat is misschien meer iets voor 12 jaar om interessant te vinden.

  Ook is het boek op het einde juist heel veel handeling (spannend), misschien mist het dan weer de simpele boodschap van Heksenkind (leven naar de natuur, zijn wie je bent etc.).

  Ik heb ook het 3de boek dat over de jeugd van Juniper gaat. Ben benieuwd.

  • erwin
  • 4 september 2008

  Beste Mevrouw,

  Neem mij niet kwalijk, maar Juniper is het eerste boek, en heksenkind is daar een vervolg op.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: