Led the lights shine at home

Philips koopt al een tijdje allerlei bedrijfjes op die iets met LED technologie te maken hebben. De bedoeling is uiteraard om al die verzamelde kennis in te zetten om de verlichtingsmarkt grondig te vernieuwen en meteen als marktleider positie in te nemen. Groot probleem tot nog toe was dat LED lampen geen erg aangename kleur geven, en dat ze een eigen fitting of armatuur nodig hebben. Dat betekent dat je voor een ledlamp een toegeving moet doen op gezelligheid en er meteen een armatuur bij moet nemen. Dat maakt zo’n dingen weinig aantrekkelijk, duur en bijgevolg weinig succesvol. Dat verklaart ook waarom de meeste ledlichtjes voorkomen in zaklampen, voor buitenverlichting, in de traphal of in grote gebouwen.

Philips master led

Nochtans staat de spaarzaamheid van die lampen buiten kijf. Er moest dus wel verandering in komen. Met de onlangs op de Frankfurtse beurs Light+Building voorgestelde Master led lamp lijkt het tij eindelijk te zullen keren. Al moeten we nog even geduld oefenen. De Master led lamp past weliswaar in een klassieke fitting, ze is voorlopig enkel bestemd voor de horeca. Wellicht speelt het huidige prijskaartje daarin een rol. Ik zie niet veel mensen 40 euro neertellen voor een energiezuinige lamp. Zeker niet als je bedenkt dat ruim een jaar geleden de gratis spaarlampen nauwelijks werden opgehaald!

Voor de milieubewuste consument is het dus nog even wachten op een goedkope versie die later dit jaar verwacht wordt. Hoop doet leven. En onze spaarlampen zijn nog lang niet aan vervanging toe…

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: