Apple lanceert ultradunne laptop

Grote verrassing tijdens de Keynote van Steve Jobs tijdens MacWorld 2008 was de voorstelling van een ultradunne laptop. Opvallend daarbij is de beslissing om het cd/dvd-station achterwege te laten. Daarmee zet Apple opnieuw de lijnen uit voor de toekomst van de computers. Bij de lancering van hun allereerste iMac (in 1998) besliste Apple al om het kleine diskettestation op te geven omdat die kleine bestanden toch via internet en e-mail uitgewisseld worden. Het leverde het computerbedrijf in eerste instantie heel wat kritiek op. Niet zo veel later bleek dat Apple weer een trend had gezet.

Nu doen ze die stunt over met het cd/dvd station. Het is ten slotte zowat het enige mechanische onderdeel in de moderne computers. En het moeilijkst om nog dunner te maken. Dus blijft het beter gewoon achterwege. Dat maakt de macBook Air erg dun en draagbaar. Het is nu al een succesartikel. De websites van Het Nieuwsblad en De Standaard organiseren al een wedstrijd waarmee je dit hebbeding kan winnen.

Maar er is meer dan deze uiterlijke pluspunten. Ook binnenin is deze nieuwste telg van Apple een machine die respect afdwingt. Zo blijkt deze laptop het meest groene toestel van Apple. Zoals beloofd na de greenmyapple campagne, weert het bedrijf in deze computer arsenicum uit het beeldscherm en pvs uit andere onderdelen. Ook giftige broomhoudende vlamvertragers blijven achterwege. Zelfs de kleine verpakking bestaat deels uit gerecycleerd materiaal. Greenpeace looft de computerfabrikant voor de gemaakte vorderingen, maar laat toch merken dat er nog werk aan de winkel is.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: