Voorbij gevlogen

Het hoeft niet altijd te gaan over snelheidsduivels op de baan. Ook de tijd kan vliegen. De laatste tijd valt dat behoorlijk op. Voor we er erg in hebben is de dag om. Akkoord, in de vakantie wordt er gemakkelijk wat langer geslapen. De kinderen doen daarbij gelukkig braaf mee. Ze gaan uiteraard ook wat later naar bed, dus zoveel maakt het niet uit. Het is enkel een verschuiving in de tijd.

Zeker met de vele familie- en vriendenbezoekjes tijdens deze feestdagen lijkt het gezellig samenzijn de tijd op te jagen. Dagen zijn een aaneenschakeling van hapjes en lekkernijen. Het leukst van al voor de kleintjes waren twee dagen aan zee bij vriendjes van school. Hoewel, tijdens de lange rit lijkt de tijd wel stil te staan.

De kou op het strand kan hen niet deren. Rennen, springen, vliegen en klimmen in de duinen verwarmt die rakkers van kop tot teen. Het is fantastisch hen bezig te zien. Tot een van de ouders begint te roepen dat ze moeten oppassen. Het valt niet meteen op wat er aan de hand is. Verdwaasd merk ik plots dat een stel jockeys met kar voorbij komt gevlogen. Zelfs op het strand wordt je, voor je het weet, verrast door snelheidsduivels. Al zien ze er iets toffer uit dan die ik meestal tegenkom, helemaal veilig lijkt het niet. In de consternatie lukt het me zelfs niet een foto te maken. Wie ergens heen gaat, komt meestal ook terug. Dat geeft me vast een tweede kans.

Maar geloof het of niet, tegen dat het zover is, ga ik alweer op in het spel van de jeugd. Snel, snel haal ik toch het fototoestel boven en kan net op tijd deze heroïsche foto maken. Net als die andere gaan ook deze snelheidsliefhebbers op in de anonimiteit.

Jockey met kar

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: