Gebruik toch die waterput

Er zijn toch rare mensen op deze wereld. Sinds enkele jaren ben je bij een nieuwbouw verplicht om een waterput te voorzien. Nu blijkt dat heel wat mensen dat regenwater nog liever laten weglopen in de riool dan het te gebruiken. Is ons drinkbaar leidingwater dan echt zo goedkoop? Of zijn we gewoon te bang van regenwater?

Beide, zo blijkt op het forum van bouwinfo. Dat je het niet zomaar in de keuken kan gebruiken, spreekt voor zich. Maar veel mensen voelen zich te goed om zich ermee te wassen. Wat een luxebeestjes. Waar zijn ze bang voor? Mag je dan ook niet meer door de regen lopen. Oh nee, natuurlijk niet, dan blijven we binnen of lopen snel naar de wagen. Dan zitten we lekker droog. We weten dus gewoon niet meer wat regenwater is.

Nu, dat zijn de ergsten nog niet. Er zijn er die zelfs hun wc liever met drinkbaar water doorspoelen dan hun regenwater te gebruiken. Begrijpe wie begrijpen kan. Blijkt dat hun architect (!) hen wijsmaakt dat het toilet er vuil van wordt. Waar zijn zulke architecten eigenlijk mee bezig?

Het goede nieuws is dat er ook veel mensen wel hun regenwater gebruiken. Het bespaart hen een flinke som op hun drinkwater rekening. Uiteraard wordt hier ook weer geschermd met het feit dat je de kosten er nooit uithaalt. Je hoeft toch niet altijd dingen te doen of laten omdat het je al dan niet geld oplevert? Uiteindelijk zijn er toch enkele verstandige kerels die opmerken dat de waterput door de verplichting toch betaald moeten worden. Dan kan je er maar beter gebruik van maken. Op termijn haal je het er dan tenminste nog uit. En je versplit geen kostbaar goed. Velen voelen zich er uiteindelijk beter bij. Verbazend veel bouwers getuigen over hun zachte velletje omdat ze zich wassen met regenwater. Ik wil ook mijn regenwaterput!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: