ADSL voordelen, voor en na

Onlangs heeft Belgacom de voordelen van het ADSL abonnement aangepast. Waarschijnlijk om de klanten beter te dienen, zo gaat dat tegenwoordig. Vermits de klant langs geen kanten op de hoogte wordt gehouden over zulke operaties moet hij het maar ontdekken wanneer hij van zijn voordeel wil profiteren, door bijvoorbeeld de iTunes code op te halen. Dat is altijd een heel gedoe geweest en telkens is het zoeken naar de juiste plek in Belgacom e-Services. Daar is geen spoor te bespeuren van de verwachte code. Na wat klikken hier en daar, daagt het besef dat je nu kan kiezen uit drie verschillende voordeelpaketten: b-music, b-photo en b-mix. (Die b staat voor Belgacom en doet weer erg denken aan al die i-producten die de markt overspoelen sinds Apple de iMac bedacht, maar dit geheel terzijde.)

Goed, dan moeten we die paketten eens bekijken voor ADSL GO.

 1. Het b-photo pakket geeft je elke twee maanden vijftig foto’s. Dat kost bij extrafilm zowat vijf euro. Niet bijzonder als voordeel, maar mooi meegenomen. Op twee maanden maak je makkelijk vijftig leuke foto’s. En geraak je er niet, dan kan je altijd wat extra foto’s bestellen om weg te geven.
 2. Het b-music pakket geeft je elke twee maanden een iTunes code waarmee je tien liedjes kan downloaden. Dat kost bij de iTunes Store al snel 9,90 euro. Economisch gezien is dit voordeel interessanter. Tel daar nog vier gratis concerten bij en dat klinkt als muziek in de oren. Tot je beseft dat die concerten slechts opnamen zijn die je achteraf kan beluisteren. Van misleiding gesproken.
 3. Het b-mix pakket is een combinatie van 50 foto’s, 10 liedjes, 4 concerten en 2 games. Dat alles over een periode van zes maanden. Vermits die games alleen op pc draaien is deze janboel geen optie!

Extra ‘voordeel’ is dat je dit voordeelpakket om de zes maanden kan veranderen. Het komt er eigenlijk op neer dat je het elk half jaar opnieuw zal moeten activeren. Want zo zijn ze wel bij Belgacom, als je zelf niets onderneemt, krijg je niets. En zij zullen je niet erg helpen.

Als ik dat allemaal vergelijk met wat ik had, ga ik er flink op achteruit. En dat terwijl in onze buurlanden de prijzen van breedband blijven zakken. Vroeger kreeg ik tien liedjes en twintig foto’s per twee maanden. Nu krijg ik ofwel geen foto’s kwijt, ofwel geen liedjes. En ik krijg er niets bijzonders voor in de plaats. Dat heet dan de klanten beter dienen.

Voor deze veranderingen kon ik nog van voor-delen spreken. Maar hoe moet ik die voor-delen na de veranderingen noemen?

  • Van Dessel
  • 4 januari 2008

  hallo –
  kan belgacom dit zomaar veranderen? ik had net een contract getekend voor 1 jaar, waarin mijn voordelen worden beschreven: 10 nummers/2 maanden + 20 foto’s/2 maanden. nu zijn het alleen de itunes songs (ik heb gekozen voor b-mix). ik heb dat aan belgacom gemeld en ze sturen mij nog een extra code voor itunes. wel vriendelijk, maar een echt antwoord heb ik niet gekregen. nl op de vraag: kunnen ze dat contract zomaar veranderen? na een paar weken al…

 1. Ik denk niet dat Belgacom dit zomaar veranderen. Maar wat ga je ertegen beginnen? In jou geval kan je wellicht aanvoeren dat je klant bent geworden vanwege die voordelen. Maar dan zullen ze er misschien geen probleem van maken om je contract op te zeggen. Vraag is of je dat wil?
  Een andere optie is om een consumentenorganisatie in te schakelen. Maar dan nog blijft de vraag of het veel uitmaakt. Wat mij betreft, ik had mijn ADSL abonnement al toen die voordelen er zijn bijgekomen. In die zin is het voor mij nog altijd een extraatje. Strikt genomen zou ik ook kunnen klagen dat ik die voordelen niet wens, maar liever een korting geniet. Maar ja, klagen over iets dat je extra krijgt ligt echt niet in mijn aard.

  ARQ

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: