Klimaat neutraal

De klimaatconferentie in Bali is afgelopen. Het eindresultaat is niet positief of negatief te noemen. De VS werken eindelijk niet meer tegen, dat is het positieve. De overeenkomst bevat jammer genoeg geen harde cijfers of plannen. Eigenlijk is er alleen een overeenkomst om een vervolg te maken op het Kyoto protocol. Het echte werk moet dus nog begin.

Het gebrek aan aandacht van de Vlaamse media blijft verbazend. Zeker voor een thema dat werkelijk iedereen op deze planeet aangaat. Enkele hoogtepunten haalden het nieuws wel, zoals toen Al Gore zijn gedacht eens verkondigde. Verder bleef het behoorlijk stil. Vandaag staat het eindresultaat gelukkig wel, bij De Standaard zelfs met een degelijk overzicht, in enkele kranten.

Uiteindelijk is het misschien beter zo. Stel je voor dat het klimaat de aandacht zou krijgen die onze Belgische politieke vaudeville dagelijks krijgt. Het zou me al lang de strot uitkomen. En dat kan bij het milieu uiteraard niet de bedoeling zijn. Laat die persmuskieten maar verder het gepalaver van onze Belgische politiek opvolgen (nu het nog kan?) en dwaze voorspellingen poneren. Dan kunnen de mensen die echt meetellen in alle sereniteit verder werken aan de toekomst van onze wereld.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: